Lectors convidats

Els professors continuen llegint. En aquesta ocasió en Ferran Trepat, professor de ciències naturals, ens fa la fitxa de la seva última lectura. Voleu saber quina ha estat? Llegiu amb atenció!


Editorial: Columna

Resum: Divertida novel·la de caire policíac ambientada en l'època de la Roma Antiga. 
El protagonista, Diomedes d'Atenes, arriba des de la seva Grècia natal a la gran metròpoli de Roma sense conèixer res de la ciutat, ni dels seus costums, ni de l'ofici del seu oncle, Alcímedes. Aquest, abans de morir, li deixà en herència, la seva casa, la seva clientela, la seva jove esclava (que dóna el nom a la novel·la)... i també els seus deutes. 
Poc a poc comença la trama detectivesca amb varis casos que se superposen uns amb els altres sense saber com es resoldran. 
L'esclava va dirigint lentament el seu nou amo en les investigacions i cap al final del llibre es van resolen, és clar, tots els problemes incloent-hi sorpreses d’última hora.
Hi intervenen molts personatges entre els que destaquen Juli César i Cleopatra, una germana d’aquesta, gladiadors del circ, poetes embriacs, advocats, jugadors d’apostes professionals, etcètera.

Opinió: És un llibre que es pot llegir bé, dividit en set capítols, com els dies de la setmana, plena de cultismes romans ben explicats i de molts acudits que fan en conjunt un llibre agradable de recomanar.

L’autor, notari de professió i nascut a València, va escriure aquest llibre a Lleida (on hi devia treballar durant un temps), un al·licient més per decidir-se a llegir-lo. 

Donem les gràcies al Ferran per compartir la seva fitxa amb nosaltres. Seguim esperant les vostres lectures. I ara que arriba Sant Jordi les recomanacions sempre són benvingudes. 

Comentaris

FITXES DE LECTURA

Hecho con Padlet