Per què hem de llegir?

Andrea Castañeda, 2n B.

Sóc l’Andrea Castañeda, de 2n B. Ja torno a ser aquí!
Fa poques setmanes que hem tornat de les vacances nadalenques, tan desitjades i tan curtes. Celebrades a les muntanyes, a casa nostra, a la de la padrina, a la platja, a un cotxe. Què importa a on! Segur que ho heu passat genial.

Doncs, les meves, han estat ben diferents al que estic acostumada. A un altre país, amb menys família del normal, amb gent que no hi estic acostumada a veure, amb neu (MOLTA neu), i fred. Si, sobretot fred. Les he passat a Rússia! A -25°C!

Recordo dies abans d’anar-hi quan la mare guardava a la maleta quilos i quilos de roba. Jo li deia “Mare, que no hi cal tanta. Veuràs que arribarem i no hi farà tant de fred! Tot això dels -25 graus és una farsa!” Doncs, i tant que era veritat. I els cops que et feies relliscant al gel que cobria el terra, també ho eren.


Després d’explicar-vos l’anècdota voldria parlar-vos de la lectura i el que hem pogut llegir la premsa aquests dies.

La gent llegeix?

Segons l’article del diari El País, un 39,4% no va llegir ni un sol llibre al 2015!

Ves, que més hi dóna? Total, els llibres tampoc són tant importants.

Però, sabíeu que...
Llegir, fa que el nostre cervell es mantingui jove, preparat per a rebre nova informació. És a dir, quan estudiem per als exàmens, ens és molt més fàcil memoritzar.
Ens treuen l’estrès, no només al moment de llegir, sino, a qualsevol hora. Si, per molt impossible que soni, quan llegim, associem paraules de la lectura a objectes o persones que veiem a la nostra vida diària. Normalment, aquests records són d’alegria, fent que, quan “x” cosa entra al nostre camp visual, el cervell s’estimuli (tot això li sonarà a xinès a més d’un).

Però, jo llegeixo 30 minut al PIL, i tot això no em passa.

Es clar! Ja està bé que llegiu, és un progrés. Però, no té els mateixos efectes llegir per obligació, lectures pesades que no ens agradin, que llegir per voluntat pròpia llibres que nosaltres elegim (s’hi pot aplicar a còmics, revistes, etc...). Agafa iniciativa! Per què no llegeixes una mica a casa també? Potser en poc temps, fins hi tot, treus millors notes.

Bé, és clar que hi ha molts més articles sobre la no-lectura a Espanya. Però, si ens posem a comentar-los tots, el blog seria infinit. Recorda: Si una lectura no t’agrada, no forcis el cervell, ja que, assimilarà que llegir es avorrit. (Excepte si es una lectura de classe obligatòria. Aquestes s’han de llegir bé, que després suspenem).


I fins aquí tot! Que tingueu una bona tornada al segon trimestre! Fins a la pròxima. 

Comentaris

FITXES DE LECTURA

Hecho con Padlet