Frankenstein

Enguany fa 200 anys que va ser publicat per primer cop el relat de l'èsser que va crear el doctor Víctor Frankenstein, el relat de les seves desventures i desenganys, que van quedar registrades a les pàgines del llibre que va signar Mary Shelley, una jove de 18 anys.






Amb la seva parella, el poeta Percy B. Shelley, va passar l'estiu de dos anys enrera amb companyia del poeta inmortal Lord Byron, la seva amiga Claire Clarement, i del metge que els acompanyava a tot arreu, el doctor Polidori. Aquell estiu va ser especialment singular perquè mitja Europa va quedar coberta per un núvol de cendra i pols originat per l'esclat d'un volcà a l'altra punta del món, a Indonèsia. 
Tot i ser estiu, el que l'aire fos irrespirable els va recloure dins la mansió que havien llogat. I sense gaires coses a fer, els dies es feien més llargs de l'habitual, fins que se'ls va acudir que escriure històries de por podia posar remei a tanta monotonia. És en aquest moment quan neix la història del monstre del doctor Frankenstein.






Aquest curs hem decidit incloure la lectura d'aquest llibre a 4t d'ESO. I l'hem acompanyat d'una exposició de publicacions al seu voltant així com edicions de l'obra que podeu veure als prestatges que hi ha al passadís de la Sala de Professors. També hi trobareu il·lustracions de la Sofia Sindjelic, Sheila Salse i Pau Culleré.






Us deixem també bona part de la bibiografia inclosa a la vitrina: 

Mary, que escribió Frankenstein. Escrito por Linday Bailey e ilustrado por Júlia Sardà. Impedimenta.
Frankenstein, encara es viu. Revista l’Avenç.
Frankenstein, the man, the monster, the legacy. Life Magazine.
Frankenstein anotado. Mary Shelley. Leslie S. Klinger.
Frankenstein (clásicos en cómic). Mary Shelley. Valeria Ciganda.  
Frankenstein (clàssics a mida Barcanova). Mary Shelley.
El monstruo de Frankenstein. Azpiri - Forges. Bruguera contemporanea.
Frankenstein. Mary Shelley. Barcanova - col·lecció Antaviana nova.
Frankenstein o el modern Prometeu. Lectura fàcil. Castellnou Edicions.
Frankenstein. Edició de Els Argonautes, 1992.
Frankenstein. Oxford - Heinemann, 1992.
Frankenstein. Ediciones Rueda, 2002.

Comentaris

FITXES DE LECTURA

Hecho con Padlet