Lectors convidats: una profe de català

Els professors segueixen llegint i enviant-nos també les seves fitxes. Avui la Gemma Castelló, professora de català, comparteix amb tots nosaltres la seva última lectura. Aquí la teniu, gaudiu-la!

Títol: La pell de la frontera
Editorial: Quaderns Crema
Resum: El llibre narra unes cròniques escrites entre l’any 2003 i el 2013 que reflecteixen la desintegració del món material que l’autor va viure en la seva infantesa i joventut. Alguns dels esdeveniments que explica són l’arribada dels primers immigrants a les nostres terres, la precarietat laboral dels recol·lectors de la fruita, les pèssimes condicions dels habitatges , com afectava a la gent d’aquí l’arribada massiva de gent de fora, les relacions entre veïns i parents per qüestions de propietats o herències i les trobades de les colles de joves als masos.
Opinió: Aquest llibre que em va recomanar una bona amiga, a qui li encanta llegir, m’ha agradat molt, ja que l’autor, que va néixer a Saidí, explica uns fets que em són molt propers, tant pel que fa a l’espai (la ciutat de Lleida, el Baix Segre, el Baix Cinca, els Monegros) com al temps. Uns fets que expliquen la transformació d’un territori i una societat que esdevenen l’epicentre de la globalització, i que són explicats amb realisme i precisió, sense eufemismes, però amb molta sensibilitat.

Comentaris

FITXES DE LECTURA

Hecho con Padlet