El diari lila de la Carlota

Autor: Gemma Lienas

Editorial: Empúries

Resum: La Carlota és una noia jove, amb ganes de noves aventures. La seva àvia, pel seu aniversari, li regala un diari, i li proposa anar apuntant les situacions en què es discrimina a les dones. Durant el llibre, si et poses les ulleres "liles" pots anar observant les injustícies: per què les dones poden ser obligades a tenir relacions sexuals?, per què són més importants els homes en el treball?... Això es pregunta el grup de L'ACEMI, format per la Carlota i els seus amics. Para't a pensar si el món en què vivim és just, i reflexiona amb el diari lila de la Carlota.

Frase que més m'ha agradat: "La regla de la inversió et fa adonar de les bestieses increïbles i injustícies tan grans que pateixen les dones".

Opinió: El que més m'ha agradat d'aquest llibre ha estat el seu interès cap a un tema que molta gent sobre el qual està d'acord però fem com si res. El menyspreu a les dones ha disminuït respecte a l'antiguitat però encara està present al nostre segle. Recomono el llibre a aquella gent que encara no tingui clar de què va tot això de la igualtat dels sexes.


Anna Prim, 2n ESO A

Comentaris

FITXES DE LECTURA

Hecho con Padlet